неделя, 2 август 2015 г.

ИНФРАЧЕРВЕНО ОТОПЛИТЕЛНО ФОЛИО HEAT LIFE


Инфрачервеното отоплително фолио HEAT LIFE е иновативен способ за отопление чрез инфрачервено лъчение, производство на южно корейската компания „ОНДОЛИЯ“. Изключително широкото си приложение HEAT LIFE дължи на уникалното си свойство да пресъздава усещането от слънчевата топлина. В дома, в офиса, в промишлени предприятия или като средство за размразяване на пътища и самолетни писти, в селското стопанство, за спортни игрища HEAT LIFE е винаги приложимата и универсална отоплителна система.

Отоплителното фолио HEAT LIFE се състои от 12 защитни слоя, които го предпазват от механични повреди, запалване и влага.  Иновативността се състои в свойството на отоплителният филм HEAT LIFE да отдава топлина и инфрачервено лъчение от цялата си повърхност.
Инфрачервената отоплително фолио HEAT LIFE е най – съвременното и иновативно решение за отоплението на помещения от всякакъв характер и вид. Инфрачервеното отоплително фолио HEAT LIFE е безспорно признато, като най-съвършената, икономична и надеждна технологична система за подово отопление, използваща ел. енергия. Иновативната отоплителна система HEAT LIFE, за първи път в света максимизира ефективността от използване на топлината и притежава патент за отопляваща повърхност. За ефективно отделяне на топлината от цялата нагряваща повърхност на фолиото се използва нов метод за плътно и стабилно покритие с карбон. Даденото технологично нововъведение осигурява равномерно инфрачервено излъчване на цялата повърхност на отоплителното фолио. Основното и най-важно предимство на инфрачервеното ( дълговълново ) отопление е в принципа на пренос на топлина и топлообмен. При инфрачервеното отопление, топлинната енергия се предава от нагряващата работна повърхност към обектите, намиращи се в зоната на инфрачервения отоплител директно, без да нагрява въздуха, да изгаря кислорода и да извлича влажността и свежестта му. Безспорно доказано предимство на този метод за отопляване е и благоприятното и животворно действие на инфрачервените лъчеви вълни върху здравословното и физическото състояние на хора, животни и растения и тяхната виталност.
Heat-Life-Bulgaria
Отоплително фолио HEAT LIFE има редица предимства пред останалите отоплителни системи: 
-  инфрачервено лъчево подово отопление HEAT LIFE , се инсталира лесно върху и под всякакъв вид настилка, без изискването на специална подготовка – бързо и лесно. 
- без вредните електромагнитни вълни и вихрови токове
- без опасност от течове, наводнения, токови удари и др. 
- консумираната енергия при този метод е с повече от 60% по- малко в сравнение с кабелното подово отопление. 
- изключителната здравина на инфрачервеното отоплително фолио, като и неговата плътна и стабилна работна повърхност му позволяват да работи във всякаква среда и при всякакви условия. Дори разрязано или неволно пробито – то продължава да функционира пълноценно, без това да пречи на оптималната му работа, без промяна в КПД и най-важното – без никакви фатални последствия или опасност за човека.

Структура


heatlife-structura
HEAT LIFE може да се използва като основно или допълнително отопление във всякакъв вид помещения. В допълнение HEAT LIFE е приложимо и за нагряване на почвата в селското стопанство и при експлоатацията на оранжерии. В инфрачервени камери за сушене на дървесина. Инфрачервеното отоплително фолио HEAT LIFE може да бъде монтирано не само на пода но и по всички вертикални стени.

Heat LIfe – ефективно и ефикасно отопление

Възможностите на инфрачервеното фолио «Heat Life» са много по-големи от това да се отопляват помещения. Ще изброим само няколко области за използване на «Heat Life» – бързо сушене на пране, обувки, като премахва неприятните миризми без да ги деформира, сушене на храни(зеленчуци, плодове, подправки), дърво и дървен материал, строителни материали (газобетон, стоманобетон и др.). Топлинните лъчи проникват в пространството и структурата на тялото (през него) и така се постига бърз и равномерен ефект на сушене.
От отоплителното фолио «HeatLife» можете да направят термопостелки, матраци, да го използвате за затопляне на палатки, автомобилни седалки, спални места на почивка, на лов или риболов. Модификации на отопителното фолио позволяват да се използват различни източници за електрозахранване от 12V и 240V (обикновените батерии, акумулатори, генератори или контакти).

Heat Life – отопление на открити площи – тераси, беседки, балкони, открити кафенета и т.н.

Когато отоплителната система «HeatLife» е монтирана на под, таван или по стените на посочените помещения, хората попаднали под въздействието на инфрачервените лъчи моментално усещат топлинния поток, подобно на слънчевото лъчение. Вятърът и течението не оказват влияние върху лъчите, така както не влияят и на светлината – не я пречупват или издухват. Инфрачервените лъчи на фолиото «Heat Life», докосвайки човешкото тяло създават “ефекта на слънцето“, усещане за докосване от топлите слънчеви лъчи. Това сходство не е случайно, тъй като свойствата и характеристиките на инфрачервените лъчи на слънцето, които ни греят са почти идентични с тези на лъчите на фолиото «Heat Life».

Heat Life – Инфрачервени сауни

Основната разлика между инфрачервените кабини и традиционните сауни е различния ефект върху човешкото тяло. Свойствата на традиционната сауна са добре познати, затова няма смисъл да ги изброяваме, обаче не всички знаят какво е инфрачервената сауна и с какво се различава тя. Разликите са много, първо това е времето за процедурата – традиционната сауна, като правило е продължително мероприятие, не по-малко от 1 час, обикновено вечерно време, защото след това вече е тежко да се работи. Процедурата в инфрачервената сауна отнема само 15 – 30 минути. След посещение на инфрачервената кабина човек усеща прилив на сили, повишава се тонуса на тялото, след което можете моментално да се върнете към своите задачи.
В инфрачервената кабина дишате свободно, чувствате се комфортно, лъчите проникват в тялото, порите се отварят, премахват се токсините от човешкото тяло. Процесът е интензивен, организмът отделя 20% вода и 80% токсини (в сауните с пара, за сравнение, човек губи само 5% токсини и 95% вода).

Инфрачервените кабини имат и много терапевтични ефекти. В резултат на редовни инфрачервени  процедури намалява холестерола в кръвта, което намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и артериалното налягане се стабилизира. Укрепват и стават по-еластични стените на кръвоносните съдове. Подобрява се функцията на имунната система, повишава се общата устойчивост на организма. Обилното изпотяване улеснява работата на бъбреците, действа съдоразширяващо, стимулира кръвообращението. Комфортната топлина на инфрачервеното лъчение има успокояващ ефект върху нервната система, премахва безсънието, стреса, нервността.

Heat Life – приложение в селското стопанство: оранжерии, животновъдство и птицеферми

Отоплителната система «HeatLife» широко се използва в селското стопанство като средство за затопляне – за поддържане на постоянна температура на почвата в оранжерии, за регулируемо отопление на гнезда и кошари, за отглеждане на селскостопански животни. Прилагането на системите за отопление «Heat Life» в тези отрасли може да осигури не само необходимият за нормалния растеж и развитие на живите организми температурен режим, но и да се постигнат икономии. Важен и решаващ фактор за използване на отоплителното фолио «Heat Life» в селското стопанство са полезните свойства на инфрачервените лъчи. Инфрачервените лъчи ускоряват растежа на растенията, животните, укрепват имунната им система, което в крайна сметка води до увеличаване на печалбите на земеделския производител.
При производството на инфрачервеното отоплително фолио «Heat Life», производителят се фокусира върху качеството и максимална сигурност и издръжливост на продукцията си, така че животът на фолиото е най-малко 30 години!и, колони и тавани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар