неделя, 2 август 2015 г.

ИНФРАЧЕРВЕНОТО ОТОПЛЕНИЕ - ЗДРАВЕ И УДОБСТВО


Как действат инфрачервените лъчи?
 
  Инфрачервено отопление е всяко отопление, което използва инфрачервено лъчение. Инфрачервеното лъчение е лъчение с дължина на вълната от  дължина на вълната от 0,7 до 300 μm или са други думи в края на червената област във видимия спектър. 
  Инфрачервените лъчи са познати още като топлинни лъчи поради явно изразения си топлинен ефект върху човека при доближаване на обекти, източници на инфрачервено лъчение. Човек постоянно е изложен на инфрачервено лъчение. Ние самите излъчваме инфрачервено лъчение. Трябва да знаем, че всяко тяло в природата с температура по-голяма от абсолютната нула (-273,15 C) излъчва инфрачервено лъчение, но основният и най-голям източник на инфрачервена топлина е Слънцето. Точно слънцето е вдъхновило инфрачервеното отопление, което има за цел да симулира топлинния ефект на слънчевото лъчение.
Инфрачервено отопление – екологично и здравословно!
  В медицината се използват излъчвания с различни диапазони на вълните и разнообразни източници на излъчвания. Използването им дава възможност да се нагряват тъкани и органи, оптимално въздействайки на отделни части на тялото.
  Проникването на ДИЧЛ в тялото на дълбочина 4 – 6 см. затопля тъканите, органите и мускулите, костите и ставите, ускорява потока на кръвта и на другите течности в тялото. Нарастващата циркулация на кръвта подобрява метаболическия процес, който на свой ред усилва действието на имунната система на организма, рязко повишава снабдяването на тъканите с кислород.
  Дълбокото проникване на ДИЧЛ предава на организма топлинна енергия и подобрява състоянието му без да нанася вреда.
ДИЧЛ (вълни) – това е просто средство за предаване на топлинна енергия от един обект към друг.
  Нагряването на тялото с ДИЧЛ разширява съдовете, стимулирайки циркулацията на кръвта до крайниците. То положително влияе на мускулите и ставите, премахвайки такива проблеми като изтръпвания, схващания, артритни болки, ревматизъм, радикулит и др. Увеличава способността за съпротивляване на организма на инфекции и задържа процеса на размножаване на вирусите.
  Много ефективно се повлияват заболявания, за които традиционно се препоръчва нагряване: бронхити, пневмония, ринит, синузит. Действа успокояващо на нервната система, премахва безсънието, стреса, нервозни състояния, раздразнителност. Стабилизират работата на имунната система, нормализират работата на органите на храносмилане.
  Под въздействието на ДИЧЛ в организма протича правилно построяване на биохимичните реакции и като следствие настъпва оздравяване.



Защо слънцето ни топли?
 
  Като че ли приемаме за даденост факта, че през студените зимни дни, когато сме изложени на слънце ни е топло, а когато сме на сянка усещаме студа по-остро и неприятно. Разликата е очевидна, но задавали ли сме си въпроса защо е така?  Инфрачервените лъчи са основна част от слънчевото лъчение. Те ни топлят, прониквайки през дрехите ни без да затоплят пряко въздуха около нас. Това е и принципа на работа на инфрачервеното отопление.  Излъчвайки тази невидима топлина всички твърди тела (стени, под, таван, мебели и хора) се затоплят директно, без да е необходимо въздухът да е повишил температурата си преди това. Самите предмети и повърхности акумулират топлината и я отдават обратно на въздуха.
Инфрачервено отопление – комфорт и естествена топлина
  Инфрачервеното отопление е различно от конвенционалното с това, че топлината не се отдава на въздуха преди да дойде до нас. Усещането за топлина идва от самото лъчение – така както като ни грее слънцето в студен, зимен ден. Температурата в помещението ще остане с няколко градуса по ниска. Освен, че ще чувствате топлинния комфорт ще се радвате и на свеж въздух, който не се изсушава както при стандартните отоплителни системи. Нормалната влажност на въздуха, заедно с високите нива на кислород и отрицателната йонизация ви предоставят неповторим комфорт и усещане за естествена топлина.
Най – добрите лаборатории съобщават за получените ефекти в следствие на проведени изследвания с ДИЧЛ:
  • подтискане на ръста на раковите клетки
  • унищожаване на някои видове на вируса на хепатита
  • неутрализиране на вредното въздействие на електромагнитните полета
  • излекуване на дистрофии
  • повишаване на количеството на изработване на инсулина при болни от захарен диабет
  • неутрализиране на последствията на радиоактивното облъчване
  • подобряване на състоянието при псориазис
  Въздействието на дълговълновите инфрачервени лъчи и върху човешкия организъм подобрява кръвообръщението; стопля тялото и поддържа оптимална телесна температура; разгражда и извежда от организма вредните тежки метали; неутрализира вредните свободни радикали; има ефект на очистване и детоксикация; антимикробно действие; подобрява метаболизма.


Няма коментари:

Публикуване на коментар