петък, 12 февруари 2016 г.

НАЙ-ВАЖНОТО ЗА СОЛАРНИТЕ ИНСТАЛАЦИИСЛЪНЦЕТО НИ Е ПОДАРЪК БЕЗЦЕНЕН!!! 
Можем да черпим енергия от него винаги и навсякъде и за всичко :) 

С наближаване на пролетта все по-често започваме да правим планове за пътешествия, за живот в "дивото" и тогава обмисляме варианти как да си набавим енергия за осветление, за телефони, за фотоапарати, таблети, лаптопи, хладилници и други устройства. 
За набавяне на енергия винаги можем да ползваме соларна система. 

Каква може да бъде тя:
Вариант 1: 
12Vdc – това е система с 12 волтов/и соларни панели: соларен контролер на 12 волта, акумулатор на 12 волта и консуматор работещ на 12 волта.
Вариант 2: 
24Vdc – това е система с 24 волтов/и соларни панели: соларен контролер на 24 волта, акумулатор на 24 волта и консуматор работещ на 24 волта.
Вариант 3:
220Vac с 12 волта панел - това е система с 12 волтов/и соларни панели: соларен контролер на 12 волта, акумулатор на 12 волта и инвертор от 12 на 220 волта за консуматори работещи на 220 волта.
Вариант 4: 
220Vac с 24 волта панел - това е система с 24 волтов/и соларни панели: соларен контролер на 24 волта, акумулатор на 24 волта и и инвертор  от 24 на 220 волта за консуматори работещи на 220 волта.
За да се уточни какви точно и колко броя соларни панели, акумулатори, контролер и инвертор ще са ни нужни,   трябва да знаем какво ще захранваме, колко време в денонощието, и през годината.  Трябва да се уточни и параметъра  "време на автономност". Той показва колко денонощия би работила системата при еднократно зареждане. 
И така като знаем  P - мощността на консуматорите във ватове и  t - времето на работа за денонощие в часове ще можем да изчислим:
Мощността на панелите.......... W 
Тока на контролера ............ A 
Капацитета на акумулаторите ......Ah
Ако ИМАТЕ НУЖДА да ви помогнем в изчисленията и избора на нужните елементи за вашата слънчева система, 

Няма коментари:

Публикуване на коментар