сряда, 6 ноември 2013 г.

Районен кмет на Пловдив замени застрояването с паркове и зелени площи

“По градоустройствен план парцелът търпи застрояване, и то със смесено предназначение. По време на моя мандат гарантирам, че тук няма да се строи”, заяви районният кмет Райна Петрова. Тя поясни, че с акт за общинска собственост имотът е прехвърлен за разпореждане на район “Централен”, след като Община Пловдив е спечелила всички дела.

Проектът предвижда оформянето на тематична детска площадка за най-малките, атрактивен лабиринт, който ще води към различни кътове, маси за тенис, фитнес на открито, миниголф игрище, стена за рисуване, кучешка площадка. Запазват се оформените в момента паркоместа и ще се изградят нови, за да не се паркира върху тревни площи. Ще бъде асфалтиран целият участък покрай търговския център и там ще се оформят допълнителни места за паркиране. Всички съществуващи дървета ще се запазят и ще се засадят много нови.
Оградено пространство с работеща чешма, което е бивша станция за замерване на въздуха, ще се превърне в миниботаническа градина. Ще има още алпинеум и килим от живи цветя, които ще се сменят според сезона. Предвидени са нови пейки, чешма, осветление, напояване на тревните площи.
“Всичко може да е готово не по-рано от април-май догодина. Постепенно ще изграждаме всяка от площадките”, каза още Петрова.
Общата стойност на парка по груби сметки е около 200 000 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар