четвъртък, 14 ноември 2013 г.

Инфрачервено отопление срещу конвенционалното

Здравейте приятели на solarmarket.bg ,
зимата вече е фактор и всички ние започваме да мислим за отоплението прези студените месеци.
Едни от най-важните критерии тук са: достъпна цена, ефикасност и благоплиятно здравословно влияние.

Инфрачервените вълни, за разлика от микровълните, са благотворни за човешкото тяло. Общоизвестно е, че инфрачервените топлинни лъчи се използват  успешно в медицината за лекуване на напрежение и възпаления. Инфрачервената топлина има положителен ефект върху имунната система и спомага за укрепването u.
Инфрачервеното отопление нагрява стените, пода и тавана. Така стените остават сухи – няма условия за развитие на мухъл и плесени, причината за които често е кондензация на водните пари при циркулиране на топъл въздух до студени повърхности. С приятно затоплени стени (които излъчват топлина като отоплителен уред), обитателите се чувстват комфортно при по-ниски температури на въздуха в стаята.
Поддържането на по-ниска температура на въздуха в помещението означава също и нарастване на влажността му до нива, благоприятни за човешкото здраве. Това е особено полезно през зимата, понеже благоприятства за формирането на слуз в носната кухина - няма изсушаване на лигавиците, а нормалната им влажност активира естествената защита срещу болести. Въздухът не се изсушава, непрякото му нагряване позволява да се поддържа нужното ниво на кислород и влага в помещението. Микроклиматът е здравословен и природосъобразен.
Отоплението чрез дълговълнови инфрачервени вълни осигурява равномерно затопляне на цялото помещение. Няма формиране на типичния при конвенционалните отоплителни системи въздушен поток от пода към тавана, с което изчезва ефектът “студени крака - топла глава”. Няма завихряне на прах и бактерии, което е благоприятно за хора с алергии.


  • Въздухът остава почти неподвижен - няма завихряне на прах и микроби.
  • Стените винаги са малко по-топли от въздуха и не се образуват кондензни плесени.
  • Въздухът не се изсушава, непрякото му нагряване позволява да се поддържа нужното ниво на кислород и влага в помещението. Микроклиматът е здравословен и природосъобразен.
  • Температурните разлики в помещението, характерни за класическите отоплителни системи, значително намаляват, с което изчезва ефектът “студени крака - топла глава”.
  • 45% икономия на енергия - заради липсата на работа по инерция при включване и възможността за зоново отопление - лъчистите уреди топлят ефективно само там, където е нужно.
  • Инфрачервеното отопление създава по-добър комфорт при по-ниска температура.
  • Tози вид отопление  е напълно безшумен
Ето и някои варианти за инфрачервено отопление:
-инфрачервени печки
-инфрачервено подово или стенно отопление с нано-фолио
-инфрачервени  панели-радиатори
-инфрачервени подложки за краката
-инфрачервени килимчета за краката
-инфрачервено отопление за леглото
-инфрачервено отопление за кола или каравана
-инфрачервено килимче за животни на 12 волта








Няма коментари:

Публикуване на коментар