понеделник, 31 март 2014 г.

ЗАЩО ДА СИ ВЗЕМА СОЛАРНО ЗАРЯДНО?


   Вече и в България се предлагат различни соларни зарядни. Но българският потребител все още не е убеден в тяхната полза и универсалност - и наистина ли соларните зарядни могат да се ползват за мобилни апарати, таблети, лаптопи, GPS, камери, фотоапарати и др. и то целогодишно?
И така какво е едно СОЛАРНО ЗАРЯДНО ? 

       Като цяло то представлява една допълнителна мощна Li-йонна батерия, която може да се зареди както от компютър или от електрическата мрежа, така и от соларния панел върху корпуса на зарядното. Соларните зарядни са със съвременен дизайн, леки, компактни и универсални. Обикновено те включват и комплект накрайници с USB-кабел за зареждане на различни модели GSM, като може да се ползва и собствения USB - кабел към телефона. Има соларни зарядни с лиценз за iPhone, iPod, iPad- специално изработени за най-новите модели на пазара.

    На българския пазар се предлагат вече и СОЛАРНИ РАНИЦИ И ЧАНТИ с фин дизайн, отлична изработка от рециклиран PET - материал и в различни размери. те също са вид СОЛАРНИ ЗАРЯДНИ, защото всяка от тях съдържа преносима Li-йонна батерия с капацитет над 7000 mAh. Акумулаторната батерия може да се захранва както от компютър, така и от соларния панел върху чантата или електрическата мрежа.  Всяка соларна чанта може да се използва в ежедневието или по време на туризъм. По всяко време може да прехвърлите енергия от нея върху устройство, което ползвате. Може да се носи заредената батерия и без да се взема чантата, когато това е по-удобно.

    Полезни за туристите са и МНОГОФУНКЦИОНАЛНИТЕ СОЛАРНИ ЗАРЯДНИ. Те обикновено са устойчиви на удар, напръскване и включват силно лед осветление, радио, часовник, компас барометър, високометър, термометър и други удобни екстри. Тяхната Li-йонна батерия се захранва както от соларен панел, така и  чрез динамо, което дава допълнителна сигурност.

       Какво е важно да се гледа, когато си избираме СОЛАРНО ЗАРЯДНО:

Капацитет:
Колко голям е капацитетът на соларното зарядно е важно, защото  това означава, колко пъти ще може да презаредите телефона си напълно. Обикновено капацитета му е отбелязан в mAh (милиамперчаса).
Например добрите соларни зарядни могат да презаредят един iPhone над 4 пъти. Те имат голям капацитет - над 6000 mAh.


Мощност на соларния панел: 
измерва се във W- ват и от нея зависи колко бързо ще се зареди вградената батерия на соларното зарядно , когато се остави на слънчева светлина. Колкото е по-голяма мощността ( това значи и по-голяма площ на соларния панел) , толкова по-добре.

Преносимост:
Соларното зарядно не трябва да бъде трудно преносимо -  трябва да е леко и компактно. Има соларни зарядни, които изпълняват едновременно функцията на батерия и предпазен калъф за iPhone.

Универсалност:
Вашият смартфон извършва много функции в едно, но със сигурност имате и други мобилни устройства. За това, когато избирате соларно зарядно, най-добре е да търсите максимално универсално - да има вградени адаптери или да включва комплект такива. Така ще можете да използвате допълнителната енергия на 100%.

Вградени защити:
Нужно е соларното зарядно да има вградена защита от презареждане и преразреждане на собствената му батерия. Само тогава то има дълъг живот - над 2 години и ще ви служи отлично. Обикновено когато това е спазено, производителят дава спокойно гаранция за соларните си зарядни.

Цената:

Не се подвеждайте по соларни зарядни с уж отлични характеристики и ниска цена - това няма как да е истина - има уловка, която може да ви коства и разваляне на телефона ви!!!




Няма коментари:

Публикуване на коментар