вторник, 12 ноември 2013 г.

Защо соларна чанта?

Здравейте Еко приятели, 
този път ще ви запозная със нашите соларни зарядни чанти. Този продукт определено е малко познат у нас, но в чужбина соларните чанти се ползват масово. 



Какво представлява една такава чанта?
Соларните чанти имат 2 компонента. Това са соларният панел и батерията. 
Соларният панел е залят със специална смола, която го прави устойчив на удари и намокряне.  Батерията е литиево-йонна с капацитет от 7000 mAh и нагоре. Тя може да се ползва и отделно, като допълнителна енергия.
Как функционират? 
Соларният панел преработва слънчевата енергия в електрическа, която след това  се складира в батерията. Тъй като батерията е литиево-йонна енергията може да се съхранява без да се разрежда повече от месец. Тя може да се зарежда, както от соларния панел на чантата, така и чрез USB  от компютър. Най-удобното  на батерията е , че тя не е вързана за соларната чанта, и не е задължително да ги носите в комплект.
Батерията е универсална и е в комбинация с адаптори за най-известните марки мобилни устройства. Но ако имате устройство, за което в комплекта няма точния конектор. Можете да го заредите, като използвате ваш личен USB  заряден кабел.
Самите чанти са изработени от рециклирани ботилки и са водоустойчиви. Което ги прави дори още по-удобни за пътувания и излети.

Какво трябва да съобразите когато избирате соларна чанта?
Колкото по-голям и по-мощен (W) е соларният панел толкова по-бързо ще зарежда батерията.
Капацитетът на батерията да е голям. От 4000mAh  нагоре се считат за големи батерии.
Също така едно от задължителните условия е батерията да е универсална, за да можете да я използвате на 100%. (можете да погледнете предишната публикация, там има повече информация за батериите).
 Материалът и изработката на чантата трябва да са качествени, за да има по-дълаг експлоатационен живот.

Ще се радвам да обсъдим и други вълнуващи Ви теми.
Усмихнати поздрави Мария

Няма коментари:

Публикуване на коментар